dimarts, 14 de maig del 2013



TRINXAT DE COL I PATATA

 
Ingredients per a quatre:


Vuit patates mitjanes
Una dotzena de fulles de col
Mitja botifarra negra, o blanca, al gust.
Vuit llonces cansalada fumada (tallada una mica gruixuda)
Sis alls - Oli d'oliva - Sal - Pebre negre - Pebre vermell dolç

Posarem a bullir una olla amb abundant aigua a la que li afegirem sal i oli d'oliva.
Pelarem les patates, i ben rentades les trossejarem i les posarem a bullir.
Mentrestant, separarem i rentarem les fulles de col, les tallarem a trossets petits i les afegirem a la patata bullint, un cop hagin transcorregut deu minuts.
Ho deixarem bullir tot junt deu minuts mes.
Untarem amb una mica d'oli la cansalada i la posarem en una safata dins el forn fins que s'hagin tornat rostes ben torrades.
Pelarem els alls,  els tallarem a trossos petits i els sofregirem en una paella gran amb una mica d’oli a foc ben suau evitant que se’ns torrin.
Trossejarem i pelarem la botifarra, la afegirem a la paella amb els alls i l’anirem esparracant poc a poc.
Escolarem de l'aigua la col i la patata i posarem el contingut a la paella juntament amb els alls i la botifarra.
Afegirem una cullerada de cafè de pebre vermell dolç, una mica de pebre negre i ho rectifiquem de sal.
Amb una cullera de fusta, anem xafant la patata amb la col i la botifarra, mesclant-ho tot, i deixant-ho sofregir uns deu minuts.
Servirem el trinxat a un plat, acompanyat d'un parell de rostes de cansalada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada